Doelstellingen

Missie

Helderheid geven aan het het grijze gebied tussen de nen1808, de arboregels en het bouwbesluit voor alle stakeholders van de gevelonderhoudsinstallatie.

 

Visie

Daar waar wet en regelgeving niet naadloos op elkaar aansluiten of er verschil van inzicht ontstaat over de uitvoering ervan ontstaat ruis. Deze ruis geeft voor alle betrokken partijen onduidelijkheid met als gevolg onveilige situaties. In het CVG zijn van alle betrokken partijen deelnemers samengebracht die met hun kennis en ervaring adviezen opstellen om meer duidelijkheid te geven.

Door de diversiteit van de leden wordt er gewerkt aan een breed draagvlak. Daarmee wordt de veiligheid voor gebruiker, onderhoudspartij en gebouweigenaar verhoogd.

De adviezen zijn nog vrijblijvend, net als het vak van keurmeester, daarom werken we aan een controle systeem samen met de NLA.

 

Achtergrond

De CVG is in 2002 gestart vanuit een branche behoefte naar duidelijkheid. De vrije interpretatie van het grijze gebied tussen de nen1808 en de arbo regels zorgde voor veel gesprekstof, maar ook frustratie bij alle betrokken partijen. Een aantal hebben het initiatief genomen om gezamenlijk voor deze situaties een veilige oplossing te formuleren. Ervaren mensen van keurende instanties, gebouweigenaren, schoonmakers, leveranciers, bouwers, onderhoudsbedrijven en adviesbureaus van GOI’s verenigden zich. Een verplichte regelgeving was niet mogelijk, maar in de loop der jaren heeft de groep wel bewezen zinvolle adviezen op te stellen waardoor het werken met, aan en rondom de installaties veiliger is.

De kracht van samenwerken met maar één belang: veiliger werken.

Deelnemers

Breed Draagvlak voor CVG-besluiten

De CVG streeft een zo breed mogelijk draagvlak na. Om dit te bereiken heeft de CVG als doelstelling alle stakeholders, vertegenwoordigd door deskundige uit de betreffende branche, aan tafel te hebben.

Omdat de CVG een algemeen belang nastreeft mag iedereen  de documenten van de CVG gebruiken. Het is de vrije keuze van een branche om CVG-besluiten op te nemen in hun Arbocatalogus.

Om invulling te geven aan de gestelde doelstellingen komen de leden van de commissie in de regel 4 keer per jaar bij elkaar.